Fokusera på att förenkla

Öka kundlojaliteten genom att förenkla för dina kunder

Ju enklare dina kunder upplever att det är att lösa ett kundserviceärende desto nöjdare och lojalare blir de. Detta framgår av en undersökning som Humanys partner och återförsäljare Telia har tagit del av.

Bland annat framgår det av undersökningen att det finns en utbredd missuppfattning bland företag - att kunderna föredrar att ha telefonkontakt med kundservice. I verkligheten är det istället så att omkring 75 procent går till webbsidan först för att försöka hitta en lösning på egen hand.

Det finns också en trend att erbjuda kunderna så många kanaler som möjligt för att ta kontakt. Även om detta kan tyckas vettigt så kan det i många fall upplevas som förvirrande. Istället är det företagens uppgift att guida kunderna rätt. Målet är att det ska vara enkelt att få sitt ärende löst.

Vi på Humany har efter många år i branschen kommit fram till samma slutsats och byggt vår plattform därefter. Med Humany får företag verktygen som behövs för att göra det enklare för kunderna att lösa ärenden på egen hand - samt erbjuda rätt kontaktvägar till rätt kunder.

Läs mer på Telia

Testa gratis i 30 dagar - utan bindningstid!